Click @ platforma online de instruire pentru bibliotecari

 

 

Biroul de Coordonare Metodică și Formare Profesională a început,  în septembrie 2011,  implementarea proiectului Click @ platforma online de instruire pentru bibliotecari.

Proiectul este finanțat de către Centrul Mortenson pentru Programe Internaționale de Formare a Bibliotecarilor din cadrul Universității Illinois – SUA, ca urmare a participării unui număr de 15 bibliotecari și manageri de biblioteci din România la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori (17 martie – 17 aprilie 2011, Urbana – Champaign).

La finalul acestui training, participanții au identificat trei teme de proiect, printre care și cea menționată mai sus, obținând o finanțare de 2.000 $ pentru fiecare membru al echipei.

 

La acest proiect, care vizează formarea profesională a bibliotecarilor, sunt parteneri următorii colegi din țară:

– Mihaela Voinicu, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

– Crina Ifrim, Biblioteca Județeană Costache Sturdza Bacău

– Titita Dediu, Biblioteca Județeană V.A. Urechia  Galați

– Mihail Grinea, Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași

– Margareta Tătăruș, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea

– Valentina Rotaru, Biblioteca Județeană Petre Dulfu Maramureș

Aplicația pentru finanțare poate fi descărcată  AICI.

Proiectul Click @ platforma online de instruire pentru bibliotecari se desfășoară în perioada septembrie 2011 – septembrie 2012 și are ca scop dezvoltarea profesionala a bibliotecarilor publici – și nu numai – pentru a oferi servicii moderne, bazate pe IT, pentru comunitatea sau grupul țintă pe care îl servesc. Principalele activități incluse în proiect sunt:

-Organizarea unor workshop-uri/ateliere de instruire pentru bibliotecari;

– Crearea de tutoriale;

– Crearea unor colecţii ilustrative ca studii de caz;

– Postarea tutorialelor şi colecţiilor ilustrative pe o platformă recunoscută şi accesibilă gratuit (Platforma IDD creată şi organizată de către ANBPR)

Aceste activități se vor desfășura la fiecare bibliotecă județeană, sub coordonarea bibliotecarului care a participat la Programul de Training pentru Lideri și Inovatori.

În vederea bunei desfășurări a proiectului, la Iași a fost încheiat un parteneriat cu CMSC (Centrul de Mediere și Securitate Comunitară) Iași care va derula fondurile obținute, deoarece nu a fost posibilă realizarea unei rectificări a bugetului bibliotecii județene. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea a patru tablete și a unui notebook, ce vor fi utilizate la instruirea bibliotecarilor publici – pentru început – din județul și municipiul Iași.

Echipa de proiect de la Iași este formată din: Mihail Grinea, Liviu Constantinescu și Diana Ghiorghieș, bibliografi în cadrul Biroului de Coordonare Metodică și Formare Profesională al Bibliotecii Județene Gh. Asachi Iași și Laura Albu, președinte executiv al Centrului de Mediere și Securitate Comunitară Iași.

 

 

Informații despre derularea proiectului

Materiale suplimentare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *