Festivalul Ioanid Romanescu 2011

Stema Comunei Aroneanu, Iași

Comuna Aroneanu, Biblioteca Publică Aroneanu, Căminul Cultural Aron Vodă organizează Festivalul Concurs Național de Poezie Ioanid Romanescu – ediția a VII-a.

Festivalul organizat de Primăria Comunei Aroneanu (primar Benoni Moruzi) prin Biblioteca Publică și Căminul Cultural Aron Vodă, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași, Școala Generală Aron Vodă și Ziarul Bună Ziua Iași se dorește a fi un OMAGIU ADUS SCRIITORULUI IOANID ROMANESCU.

Concursul se va desfășura în perioada 15 mai -26 iulie 2011, are ca obiectiv principal atragerea tinerilor într-o activitate de cultură cu posibilități de descoperire, susținere și afirmare, dezvoltarea vieții culturale în comuna Aroneanu și oferă șansa generației tinere de poeți de a intra în dialog cu scriitori de marcă ieșeni. Este deschis  tinerilor scriitori până în 30 de ani, care nu au debutat încă în volum.

Manuscrisele, 5 poezii în câte 2 exemplare, purtând fiecare același motto de identificare, însoțite de un plic închis în care va fi același motto și câteva date personale (nume, prenume, locul  și data nașterii, domiciliu, studii, telefon contact) se vor expedia pe adresa Biblioteca Publică Aroneanu, comuna  Aroneanu, cod 707020, jud. Iași, până la data de 11 iulie 2010, data poștei.

Juriul: format din scriitori și critici literari de marcă ieșeni.

Se vor acorda premii în bani, cărți, diplome:

Premiul I – 600 lei

Premiul II – 400 lei

Premiul III – 200 lei

Festivitatea de decernare a premiilor concursului va avea loc marți, 26 iulie 2010, în cadrul sărbătorilor dedicate zilelor comunei Aroneanu, la Căminul Cultural Aron Vodă.

Relații suplimentare se pot obține la tel. 0232/299486, bibliotecar Petronela Fălticeanu,  email: bibliotecaaroneanu@.yahoo.com.

Primar Benoni Moruzi

și Bibliotecar Petronela Fălticeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *