Inaugurare Biblionet la Târgu Frumos

Vineri, 12 Februarie 2010, a avut loc, în Biblioteca Orășenească Târgu Frumos deschiderea oficială a CENTRULUI PUBLIC DE INTERNET CU ACCES GRATUIT.

Acțiunea face parte din programul Biblionet – Lumea în biblioteca mea, finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates, prin intermediul IREX Romania și cu sprijinul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Domnul primar Gheorghe Tătaru și domnul director adjunct Valeriu Stancu

Cu ajutorul autorității publice locale, al domnului primar, jurist Gheorghe Tătaru, al Consiliului local, al personalului Bibliotecii Orășenești și, nu în ultimul rând, prin intermediul Bibliotecii Județene Gh. Asachi, biblioteca locală a fost dotată cu 6 calculatoare, imprimantă și scanner.

În cuvântul de deschidere, Ionela Călugăru, bibliotecar-responsabil Târgu Frumos, a subliniat  rolul înființării acestui centru, care permite accesul utilizatorilor la o gamă diversificată de informații, într-un mod rapid, eficient, confortabil.

Bibliotecar responsabil Ionela Călugăru

Proiectul Biblionet, a spus domnul primar, jurist Gheorghe Tătaru, se alătură celorlalte proiecte desfășurate în Orașul Târgu Frumos, facilitând locuitorilor orașului o legătură mai eficientă spre comunicare și cunoașterea noutăților atât din orașul nostru, cât și din localitățile conectate la acest proiect. La toate acestea se mai adaugă și influența asupra sistemului de învățământ și, de ce nu, a dezvoltării economice.

Cu siguranță, programul Biblionet va deveni un exemplu de colaborare eficientă cu țările din Europa și va putea să fie considerat ca o bună practică în vederea dezvoltării serviciilor de bibliotecă și de reducere a fenomenului de information divide dintre rural și urban, a spus directorul adjunct al Bibliotecii Județene Iași, domnul Valeriu Stancu.

În încheiere, domnul Mihail Grinea, șef Serviciu Coordonare Metodică și Formare Profesională al Bibliotecii Gh. Asachi și coordonator al  programului în județ, a subliniat faptul că pentru eficientizarea unui astfel de proiect este absolut necesar o strânsă colaborare între inițiatorii proiectului și administrația publică locală, lucru bine conturat  la Biblioteca Orășenească Tg. Frumos.

Domnul Mihail Grinea, șef Serviciu Coordonare Metodică și Formare Profesională

Ca dovadă a bunei colegialități, au răspuns invitațiilor, în schimb de experiență: Florentina Ureche de la Biblioteca Strunga, Rodica Rusu  de la Biblioteca Bălțați, Iuliana Voicu de la Biblioteca Orășenească Hârlău și Adriana Grădinaru de la Biblioteca Victoria (invitat on-line).

De asemenea, ca un gest de apreciere și susținere a acestui proiect, pe lângă reprezentanții instituțiilor locale si județene, au participat și personalități reprezentative ale orașului și utilizatori ai bibliotecii.

Le mulțumim tuturor și îi așteptăm în continuare.

(Dorina Radu – bibliotecar – Biblioteca Orășenească Târgu Frumos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *