Biblioteca Județeană Iași

Acum câteva zile, tulburat de situația în care se află Biblioteca Județeană Iași (daa! utilizatorii și angajații săi, de asemenea), pe cale de a fi evacuată din clădirea sa principală, dar fără siguranța sau măcar promisiunea unui nou sediu central, am pornit o campanie pe Facebook.com. Obiectivul acesteia este de a determina autoritățile publice locale – Consiliul Județean și pe președintele său, domnul Constantin Simirad – să asigure Bibliotecii un spațiu de funcționare adecvat, dacă nu unul modern, așa cum au alte județe din țară (Maramureș și Sibiu fiind poate vârfurile la acest capitol).

Inspirat de clipurile lui Matt Harding (puteți vedea unul aici), voi încerca să strâng de la oameni din toată lumea dovezi de implicare într-o problemă care nici măcar nu e a lor. Altfel spus, vă rog, filmați-vă în fața unui obiectiv reprezentativ din orașul, țara în care vă aflați, ținând în mână o hârtie, o pancartă pe care să scrie: “Biblioteca Județeană Iași merită un sediu”. Dacă sunteți într-o țară străină și mai și rostiți replica asta în acea limbă, atunci e cu atât mai minunat.  Apoi, trimiteți-mi filmulețul pe e-mail, la bogdan.ghiurco@gmail.com. Eu, unul, vă asigur de toată recunoștința.

Deja camarazii de la IREX, responsabili de implementarea proiectului Biblionet în România, au răspuns mesajului meu și mi-au trimis clipul de mai jos. Sper ca, în timpul cel mai scurt, să am destule materiale pentru a realiza un montaj care să circule în jurul lumii, pentru a demonstra că unor necunoscuți le pasă mult mai mult de soarta Bibliotecii Județene Iași decât celor responsabili de ea. Și poate împreună schimbăm ceva.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bif6uD8Zt2w&hl=en_US&fs=1&hd=1]

(Bogdan Ghiurco, bibliotecar – Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *